jordgubbstårta till...

1ce93524510d72660e3d155533628f60.png

Kolla varifrån!

jordgubbstårta till dagens midsommarfirande...


Kommentarer
Postat av: Anno

Hej! Vilken fin tårta, den ser smarrig ut.

Jo, jag undrar hur tycker du det är och jobba dagtid?? Saknar du inte dina lediga dagar? Känns det bra och jobba mån-fre varje vecka?

Jag själv går nämligen femskift men har planer på och börja jobba dagtid. Men vet ju att jag kommer sakna mina lediga dagar enorm i sånna fall. Men samtidigt såå skönt och slippa jobba nätter, helger och kvällar.

Hoppas på svar.

2009-06-29 @ 11:18:18
Postat av: Melinda

Hej Anno!

Tårtan var väldigt smarrig!



Jag tycker det är jätteskönt att jobba dagtid faktiskt. Man sover bättre. Jag trodde jag sov hyffsat bra (förutom att man blir störd av de små titt som tätt eller en katt som "gapar"). Men man sover djupare, i alla fall jag.



Sen beror det ju lite på vad ni har för regler på jobbet.

Vi har flextid. Då får vi börja mellan 6-9 på morgonen och sluta mellan 15-18:30 på kvällen.

Jag försöker börja kl 6 varje dag och sluta 15-15:30. Och på fredagar får vi sluta kl 14.00. Det är dock 40 timmars arbetsvecka som gäller. Men man kan reglera lite själv hur man vill lägga upp det. Kan vara 35 timmar ena veckan och 45 andra om man känner för det.



Skönast är när man vet att de gamla skiftkompisarna är kvar på jobbet kl 17 t ex och själv är man hemma och gör något roligare. =) Att slippa jobba på kvällen är guld värt! Och slippa FM-helgerna...de var värst!

Man är ledig alla röda dagar och slipper oroa sig för att dagis är stängt och man måste ta komp/semester eller fixa barnvakt.



Många fördelar. Nackdelen är väl de dagar då man vet att de bara jobbar två skift. Men jag tycker fördelarna överväger.



Sen beror det ju på vad det är för arbetsuppgifter också...

2009-06-30 @ 07:04:01
URL: http://phantera.blogg.se/
Postat av: Anno

Tack för ditt svar!! Jag jobbar på stora företaget bredvid där du jobbar. Så det är väl samma tider ungefär. Ja, det där med flextid har man ju inte en aning om eftersom jag jämt jobbat femskift.

Jag ska på intervju iaf, sen får vi se. Är ju inte säkert jag får jobbet men kanske.



Ja, det skulle vara så enormt skönt och slippa jobba helgerna (jag tycker natt helgen är värst) och jobba kvällar, nätter. Usch, är så trött på det. Sen har jag så himla monotont jobb så jag får så ont i min kropp. Då kanske dagtids jobbet är bättre. Men är man inte så trött på eftermiddagarna när man börjar 6 varje dag?

Jag tycker jag är helt slut efter fm skiften bara.

Hur ska jag då palla jobba dagtid jämt.

2009-06-30 @ 14:02:47
Postat av: Melinda

Hej igen!



Om du ska jobba på Seco Tools vet jag att de har lite andra tider när det gäller flexen.

De får börja tidigast 6.45 och senast 8.45, sluta tidigast 15.45 och senast 17.45 om jag inte minns fel. Allt före och efter räknas som övertid tror jag.

Och sluta tidigast 14.15 på fredagar. Sen har de väl också komp och sånt. :-)



Jag har sommarjobbat några gånger på Seco Tools, på kontoret. (Mesta dels med AutoCad). Då började jag tidigt på måndagen och slutade sent. Sen trappade jag ner lite grann varje dag...och slutade 14.15 på fredagar. Så det är ju väldigt flexibelt.



Du får ju regelbundnare tider och då blir man piggare i både kropp och knopp.

Sen kan man ju bli rätt trött på kvällarna om man använt hjärnan mycket under dagen/veckan. Men då sover man gott sen. :-D

Lycka till med intervjun!!

2009-06-30 @ 19:42:36
URL: http://phantera.blogg.se/
Postat av: Jag igen "Anno"

Hej! Jag tror de får börja tidigast kl.6 på Seco och sluta tidigast 15. Jag har arb kompisar på "min" avdelning nu som går dagtid och de säger att de får börja 6 tidigast och så går de alltid hem 15.

Men det får jag väl höra med chefen sen när jag ska på intervjun. Har du några tips på vad man ska fråga för frågor på en intervju? Jag har aldrig varit på en, fick mitt jobb efter ett sommarjobb för en massa herrans år sedan.

Jobbar din man skift? Min går dagtid så barnen får ju mera dagar på dagis/fritids om jag går dagtid. Nu är de ju hemma när jag är hemma, utom skolbarnet då.

Ja får se hur allt blir.

Tack för ditt lycka till.

2009-07-01 @ 21:36:06
Postat av: Melinda

Oki du kommer fortfarande jobba i produktionen då. Ja, då är det nog andra tider som gäller.



Njae...det är väl mest de som frågar dig frågor kan jag tänka. Sen får du ju självklart fråga dem om det är något du undrar över.

Jag har inte varit på så många intervjuer direkt men jag tror det är upp till båda att fråga sånt man undrar över.



Min man jobbar 5-skift så de är lediga när han är ledig. Visst blir det mer tid på dagis om båda går dagtid. Börjar din vid 6? Eller vad har han för arbetstider? Man kan ju göra så att den som börjar senast lämnar och den som slutar tidigast hämtar så blir det ju kortast möjliga tid på dagis.



Det löser sig säkert till det bästa.

Ha det!

2009-07-02 @ 21:36:07
URL: http://phantera.blogg.se/
Postat av: Anno

Japp, jag kommer fortsätta i produktionen om jag tar dagtidsjobbet. Min man är produktionschef på ett företag nere i V-ås. Så han börjar lite olika tider. När jag har fm & nätter tex så lämnar ju han och kommer då ner senare. Annars försöker han åka vid 6.

Jag vet inte hur jag ska göra. Mina lediga dagar är guld värda för mig. Vet inte om jag skulle palla och jobba varje dag och bara ha 2 dar ledigt. Samtidigt som det skulle vara skönt och slippa nätter, kvällar och helger. Jag får fundera lite mera.

2009-07-14 @ 22:36:09

Skriv en kommentar om du vill:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail: (publiceras ej)

URL/Blogg:

Min kommentar:

Trackback
RSS 2.0